20.08.2024.
U današnjem vremenu, kada hronične bolesti poprimaju razmere "epidemije", mnogi se s pravom pitaju kako očuvati zdravlje tela i duha. Dok neki veruju da je zdravlje nešto što se može pronaći na policama apoteka, drugi se oslanjaju na modernu medicinu u rešavanju problema koji su već uzeli maha. Međutim, prava istina leži u snazi PRIRODNOG IMUNITETA!
Dobro poznata narodna izreka kaže: "Zdravlje na usta ulazi," a rezultate te mudrosti možemo videti u čuvenoj izreci "U zdravom telu, zdrav duh!" Upravo tim načelima bavićemo se u ovom tekstu, razmatrajući prednosti prirodnog imuniteta u poređenju s prostim lečenjem simptoma koje često nudi savremena medicina.
Naime, izgradnja imuniteta podrazumeva unos odgovarajućih prirodnih namirnica i usvajanje zdravih životnih navika, što uključuje izbegavanje toksina i redovne fizičke aktivnosti koje pozitivno utiču na celokupno zdravlje.
Jedan od najdelotvornijih načina za jačanje prirodnog imuniteta jeste konzumacija organskog, neprskanog voća. Ovde na scenu stupaju Vitbery hladno ceđeni sokovi od domaćeg neprskanog voća. Voće korišćeno u proizvodnji ovih sokova potiče od strogo kontrolisanih domaćih proizvođača, sa čestim i temeljitim testiranjem na pesticide.
Ovi sokovi se proizvode bez dodatka šećera, konzervansa, veštačkih boja i aroma. Zbog svoje prirodnosti bogati su vitaminima i prirodnim antioksidansima, osiguravajući tako jačanje prirodnog imuniteta. Mogu ih konzumirati i osobe sa malignim oboljenjima, bez straha od predoziranja ili neželjenih efekata.
Vitbery sokovi ne samo da gase žeđ, već i hrane naš organizam, pružajući značajnu prevenciju bolesti i očuvanje prirodnog zdravlja. Redovnim konzumiranjem ovih sokova umesto industrijskih napitaka i slatkiša, osiguravate svom detetu jak prirodni imunitet, što će smanjiti učestalost oboljevanja od virusa u vrtiću ili školi.
Ukoliko vašem detetu redovno nudite Vitbery hladno ceđene prirodne sokove umesto industrijskih napitaka i slatkiša, možete biti sigurni da će njegovo telo biti osnaženo prirodnim imunitetom, što će ga učiniti otpornijim na razne viruse kojima može biti izloženo u vrtiću ili školi.
Voće koje se koristi za proizvodnju ovih sokova uključuje: jabuku, malinu, višnju, kupinu, borovnicu, aroniju i jagodu.
U nastavku ćemo se fokusirati na zdravstvene prednosti koje svaka od ovih voćki donosi.
Jabuka je voće koje su naši preci redovno konzumirali, i ono predstavlja osnovu naših sokova. Pored čistog soka od jabuke, ona je sastojak i drugih sokova, ali u harmoniji sa ostalim voćem, čineći oko 30% ukupnog sastava, za razliku od konkurenata gde dominira sa često preko 50%. Jabuka blagotvorno utiče na nervni sistem, smiruje i olakšava san – povoljno utiče na rad jetre, bešike i bubrega – pospešuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma – pruža podršku kod artritisa i reumatizma – pomaže u brzom oporavku nakon fizičkih napora.
Sok od borovnice je poznat po svojoj sposobnosti da poboljšava vid i smanjuje nivo šećera u krvi. On takođe jača kapilare i unapređuje opštu cirkulaciju, smanjujući pojavu proširenih vena i hemoroida. Ovaj sok podstiče cirkulaciju u delikatnim krvnim sudovima u mozgu, obezbeđuje prehranu tkiva hranljivim materijama i kiseonikom, jača memoriju, koncentraciju i inteligenciju, a takođe pomaže u prevenciji i tretmanu simptoma demencije, uz poboljšanje kognitivnih funkcija.
Aronija, često naslovljena kao najzdravija biljka na svetu, zasluženo nosi takvu titulu zbog bezbroj lekovitih svojstava. Ovo voće ne samo da je izuzetno zdravo, već može pomoći u prevenciji i lečenju različitih bolesti i stanja. Aronija poboljšava cirkulaciju krvi, čisti krvne sudove i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i mnogih malignih oboljenja. Sok od aronije se naročito preporučuje osobama koje se bore sa problemima visokog krvnog pritiska.
Višnja, sa svojim savršenim balansom slasti i kiselosti, pruža niz zdravstvenih koristi. Njen hladno ceđeni sok smanjuje upale mišića, podstiče rehidraciju i obnavljanje nakon iscrpnih treninga, ublažava bolove i simptome upala, pomaže kod reumatskih oboljenja i gihta, te doprinosi prevenciji srčanih bolesti i smanjenju holesterola, sve to uz usporavanje procesa starenja.
Jagode, omiljene među decom i odraslima, obiluju vitaminom C, snižavaju krvni pritisak, prečišćavaju krv, jačaju imunitet i smanjuju nivo lošeg holesterola. Malina, jedna od najzdravijih vrsta voća, koje Srbija uspešno proizvodi, bogata je vitaminom C i manganom, a sadrži i elaginsku kiselinu koja sprečava širenje malignih ćelija.
Kupina, bliska srodnica maline, poboljšava krvnu sliku, korisna je za lečenje anemije, pročišćava žuč i jetru, a snižava i loš holesterol. Borovnica, poznata po svojim lekovitim svojstvima, poboljšava vid, snižava nivo šećera u krvi, jača kapilare i poboljšava cirkulaciju, jačajući pritom memoriju, koncentraciju i opšte kognitivne funkcije.
Uzimajući sve
ovo u obzir, put do zdravlja tela, a samim tim i duha, nije prekerno težak. Dovoljno je naručiti svoju dozu zdravlja putem Vitbery hladno ceđenih prirodnih sokova i osigurati telu prijeko potrebne hranljive materije i vitamine.
Takođe, možete pokloniti zdravlje svojim prijateljima ili dragim osobama naručujući im Vitbery sokove, koje ćemo dostaviti na željenu adresu.
ŽIVELI U ZDRAVLJU!
Link za poručivanje:
https://atelje-ukusa.rs/brand/vitbery