UDOVOLJITE VAŠEM STOMAKU NAKON BOGATOG ILI JAKOG OBROKA

20.08.2024.

Digestiv, dižestiv, didžestiv, digestif, kako god izgovorili ili napisali, svi znamo da se radi o piću nakon obroka koje treba da pomogne vašem stomaku da svari to što ste pojeli. Brendi lil konjak je u ovoj kategoriji nadaleko poznat u svetu, odnosno možemo ga nazvati kraljem digestiva.

Mnogi postavljaju pitanje: Da li je to istina utemeljena u nauci ili samo narodno verovanje?

Teorija kaže da ispijanje digestiva stimuliše različite organe da povećaju proizvodnju sekreta koji pomažu varenju. Ovo uključuje proizvodnju enzima zvanog Pepsin u želucu i drugih sekreta pankreasa i žučne kese. Oni onda mogu početi da rade na varenju hrane koja ispunjava vaš želudac.

Ali, da li ispijanje konjaka stvarno pomaže ili je to samo mit?

Pa, postoji neka doza stvarnosti iza ovog opšteprihvaćenog verovanja. Alkohol zaista pomaže u proizvodnji takvih enzima i sekreta u telu. Međutim, a mrzimo da puknemo tako dobro verovani mehur,  konjak i slična pića zapravo nemaju naročito pozitivan efekat na proces varenja.

Više studija je pokazalo da ispijanje premium konjaka u umerenim količinama nosi sa sobom ozbiljne zdravstvene pogodnosti, mnogi ga zapravo i nazivaju lekom.

To ne znači da konjak odmaže varenje, čak naprotiv, pomaže. Evo I kako:

Brendi lili konjak u velikoj meri pomažu opuštanju sluznice želudca I tako vam pružaju osećaj olakšanja nakon obilnog ili jakog obroka.

Kada se krv sjuri u želudac možemo iskusiti pad krvnog pritiska. Tada na scenu stupa kombinacija konjak i  espresso kafa. Pored toga što premium konjak i vrhunska espresso kafa pružaju ozbiljan užitak vašim čulima, ovaj tandem će pružiti preko potrebno olakšanje vašem stomaku, što i jeste ideja digestiva, dižestiva, didžestiva ili kako god nazvali piće koje je nosilac ovog rituala prefinjenog sveta.

U našoj ponudi čak možete pronaći i piće koje pored toga što je digestive, može biti i desert u isto vreme.

Reč je o NOY Honey, NOY Apple and Cinnamon, i NOY Orange, aromiranim verzijama jermenskog konjaka.

U stvari, tačan naziv ovog pića je armanjak, ili kako ljudi engleskog govornog područja kažu: Armagnac!

I ako su svi brendiji YEREVAN ARARAT WINE VODKA FACTORY OJSC fabrike proizvedeni po tradicionalnoj konjak recepturi, ove tri verzije su deklarisane kao 7 godina star armanjak sa dodatom aromom.

Linkovi za poručivanje:

https://atelje-ukusa.rs/product/noy-jermenski-konjak-sa-jabukom-i-cimetom-7-y-o-0-7l

https://atelje-ukusa.rs/product/noy-jermenski-konjak-sa-pomorandzom-7-y-o-0-7l

https://atelje-ukusa.rs/product/noy-jermenski-konjak-sa-medom-7-y-o-0-7l