Kako sačuvati zdravlje dok ga još imate, odnosno prevencija hroničnih oboljenja koja nastaju zbog nedostatka prirodnog imuniteta.

20.08.2024.

U vreme ’’epidemije’’ hroničnih bolesti mnogi se pitaju kako zadržati zdravlje tela i duha. Neki ljudi misle da se zdravlje kupuje u apoteci, a neki računaju na modernu medicinu da reše problem koji je već nastao.

Ali istina je, ipak, da je ključ zdravlja u PRIRODNOM IMUNITETU!

Naši stari kažu: Zdravlje na usta ulazi, i u zdravom telu zdrav duh!

Upravo na to ćemo se bazirati u ovom tekstu, odnosno objasnićemo prednosti prirodnog imuniteta u odnosu na puko lečenje simptoma koje nudi moderna medicina.

Naime, imunitet se gradi unosom adekvatnih prirodnih namirnica, kao i zdravim životnim navikama, odnosno izbegavanjem unosa toksina i praktikovanjem dobrih fizičkih aktivnosti.

Kada smo kod unosa zdravih namirnica, jedan od najboljih načina za negovanje prirodnog imuniteta je konzumiranje organskog, neprskanog voća koje je iznjedrila zemlja sa koje smo potekli naši preci i mi.

Samim tim, naš DNK prepoznaje kompatibilne enzime i vitamine koji prave razliku u odnosu na industrijske i strane proizvode.

Tu na scenu stupaju Vitbery hladno ćeđeni sokovi od domaćeg neprskanog voća.

Voće koje se koristi za proizvodnju ovih prirodnih sokića je domaćeg porekla, a proizvođači su pod strogom kontrolom, odnosno testiranje na pesticide se vrši temeljno i redovno.

U proizvodnji se ne dodaju šećer, konzervans, veštačke boje niti veštačke arome. S’ obzirom da je sve prirodno, sokovi obiluju vitaminima i prirodnim antioksidansima i zato jačaju prirodni imunitet pa ih stoga mogu koristiti i osobe sa malignim oboljenjima bez brige o doziranju ili nuspojavama.

Vitbery sokići mogu utoliti žeđ, ali primarno su korisni jer hrane naš organizam  i čine ozbiljnu preventivu bolestima, odnosno čuvaju naše prirodno zdravlje.

Ukoliko detetu redovno dajete Vitbery hladno ceđene prirodne sokove umesto industrijskih sokića i slatkiša, bićete sigurni da će to dete imati dobar prirodni imunitet, odnosno neće često ’’kupiti’’ razne viruse iz vrtića ili škole.

Voće koje se koristi za proizvodnju je sledeće: Jabuka, malina, višnja, kupina, borovnica, aronija i jagoda.

Nabrojaćemo zdravstvene benefite koje nosi svaka od tih voćki.

Jabuka je osnovno voće koje su naši preci konzumirali. Pored čistog soka od jabuke, ona je sastojak I ostalih sokića, ali u količini od oko 30%, za razliku od konkurenata gde čini 50% I više od ukupnog sastava. Jabuka je odlična za nervni sistem jer smiruje i uspavljuje – povoljno utiče na bolesti jetre, bešike i bubrega – podstiče izlučivanje suvišne tečnosti – pomaže kod artritisa i reumatizma – oporavlja organizam nakon fizičkog opterećenja.

Višnja je, takođe veoma prisutna na našoj teritoriji. Ona ima savršen balans slasti I kiselosti. Ovaj ukusan i osvežavajući matični sok od višnje  deluje protiv upale mišića, jer smanjuje bol u mišićima,  podstiče rehidraciju nakon isrpljenosti i treninga,  ublažava bole i simptome zapaljenja,  pomaže kod reumatskih oboljenja i gihta,  podstiče prevenciju srčanih oboljenja,  redukuje holesterol, usporava proces starenja.

Jagode su bobičasto voće slatkog ukusa koje sadrži dosta vitamina C, snižava krvni pritisak, čisti krv, jača imunitet, snižava loš holesterol. Omiljene su među decom, kao I među svim životnim dobima.

Malina je jedno od najzdravijih voća na svetu, a Srbija je pored Poljske jedan od najvećih proizvođača iste. Maline su takođe bogate vitaminom C i manganom, a sadže i mnoge druge vitamine i minerale.

S obzirom da maline sadrže elaginsku kiselinu, u poslednjim istraživanjima se pokazalo da pomažu u sprečavanju širenja malignih ćelija. Pored toga ukus maline je fenomenalna kombinacija slasti I kiselosti, kao i ukus višnje.

Kupina je slična malini, po ukusu i izgledu. Korist od konzumiranja kupine u smislu čuvanja zdravlja je takođe Velika. Sok od kupine poboljšava krvnu sliku, dobar je za anemiju, čisti žuč i jetru, snižava loš holesterol.

Borovnica je dobro poznato bobičasto voće omiljeno među decom a I starijima. Ono što karakteriše ovaj matični sok od borovnice je bogat ukus koji dolazi iz srca Šumadije.

Borovnica ima izuzetna lekovita svojstva koja pomažu u lečenju i prevenciji bolesti.

Sok od borovnice poboljšava vid,  smanjuje nivo šećera u krvi,  jača kapilare i poboljšava opštu cirkulaciju,  umanjuje pojavu proširenih vena i hemoroida,  podstiče cirkulaciju sitnih krvnih sudova u mozgu, obezbeđuje dotok hranljivih materija i kiseonika, jača memoriju, koncetraciju, i inteligenciju,sprečava i leči simptome demencije i poboljšava kongitivne funkcije.

I na kraju aronija. U ovom tekstu poslednja, ali ne najmanje bitna.

Aroniju često nazivaju najzdravijom biljkom na svetu, a tu titulu je zaslužila zbog mnogobrojnih lekovitih svojstava, voće koje je zdravo i koje može da pomogne prevenciji i lečenju različitih bolesti i stanja, poboljšavaju cirkulaciju krvi, čiste krvne sudove i smanjuju rizik od srčanih bolesti i mnogih malignih oboljenja. Sok od aronije se posebno preporučuje ljudima koji imaju problema sa krvnim pritiskom.

Imajući u vidu sve gore navedeno, put do zdravlja tela, a samim tim i duha nije previse težak.

Dovoljno je da poručite svoju dozu zdravlja u obliku Vitbery hladno ceđenih prirodnih sokića i pružite svome telu preko potrebne nutrijente i vitamin.

Takođe možete obradovati svoje prijatelje ili druge drage ljude zdravljem na poklon tako što ćete poručiti Vitbery sokiće, a mi ćemo ih dostaviti tamo gde Vi želite.

UZDRAVLJE!

Link za poručivanje:

https://atelje-ukusa.rs/brand/vitbery