Naš sajt koristi "kolačiće" i druge tehnologije kako bismo analizirali saobraćaj i omogućili dodatne funkcionalnosti premium korisnicima. Podatke o korisnicima ne delimo sa trećim licima. Nastavkom korišćenja web sajta saglasni ste sa našim pravilima korišćenja i polisom privatnosti.
Za nas je prirodnost osnovni princip u proizvodnji vina i najveći akcenat je na uzgajanju vinograda. Organska poljoprivreda je naša osnova, i trudimo se da u vinogradu stvorimo skladne uslove kako bi autohtone sorte pokazale pun potencijal. Vina pravimo primenom postupaka organske proizvodnje, bez korišćenja aditiva i hemijskih sredstava koja uništavaju svet i truju dušu čoveka.
U vinariji i podrumu stalno eksperimentišemo i puštamo grožđe, najvažniji sastojak, da pokaže svoj karakter. Fermentisanje kljuka, odležavanje vina na talogu, flaširanje sa talogom i najčešće bez dodavanja sumpora. Od srca i promišljeno.
“Grožđe me je približilo svemu što mi je važno. Vino me je dovelo kući.” (Oskar)
Proizvodnja vina u porodici Maurer je tradicija. Četiri generacije unazad bavile su se vinarstvom. Oskar, vinar naše vinarije studirao je Voćarstvo i vinogradarstvo. Sticajem okolnosti, vinom kreće da se bavi tek 1994. godine. Danas, Dominika Maurer, ćerka Oskara i Irene, radi u vinariji. Krenula je očevim stopama. Završila je Vinogradarstvo i vinarstvo i peta je generacija porordice Maurer koja se bavi ovim poslom.
„Večiti sukob između emocija i racionalnog razmišljanja ne mora uvek da poništi ideju. Dešava se da srce i um žele isto, samo na drugačiji način. Tako sam postao vinar. Moj um je želeo to, kao i moje srce. Leteo sam i jurio snove uz čvrsto uverenje da je to moj pravi put.“ (Oskar Maurer)